4 Polisbilar och en hundpatrull


Hej på er!

Som jag skrev igår så avslutades vår underbara skidvecka inte riktigt som planerat. Planen vara att vi skulle åka hem på Fredag kväll och komma hem på natten men på Torsdags kvällen ringde våra larmväktare oss att vårt larm hemma hade gått, det har hänt några gånger innan att det varit falsk alarm så vi blev inte så stressade utan dem sa som vanligt att vi skulle vänta tills dem ringer och berättar hur det ser ut när dem är på plats. Men när det samtalet dröjde så förstod vi att det inte var som det skulle.

Efter en stund ringde väktarna upp oss och sa att vi haft inbrott och att poliser var på plats, vi blev självklart väldigt chockade men vi visste inte mer vad som hänt innan polisen ringde oss och berättade att någon eller några hade klättrat upp på en stege till vårt fönster på övervåningen, troligtvis trott att det inte varit något larm där uppe och bröt upp fönstret. Men vi har larm i hela huset som tur är och larmet gick. Trots detta hann gärningspersonerna ta relativt mycket under endast de 8 minuter som det tog för polisen att komma till platsen. 

De ringde flera grannar under kvällen och var oroliga över att det stod 4 polisbilar och en hel hundpatrull utanför vårt hus, men som tur var hade dem det under kontroll. Poliserna skötte det verkligen så bra och gjorde allt dem kunde för att hitta de som bröt sig in, dock utan att lyckas. En hel hundpatrull sökte igenom vårt hus och försökte spåra, de gick även runt i området och knackade dörr. Så synd bara att dem inte kunde ta fast dem...

Vi tvingades därför att gå upp runt 6 i Norge och  ta bilen hem till Sverige för att möta teknikern som skulle gå igenom spåren inne. Väl hemma så låg det smyckes-askar över golven och nästan allt var tömt. Mamma är jätte ledsen då hon förlorade flera saker som inte går att ersätta, minnessaker som hon ärvt. Annars går ju det mesta att återställa men tycker så synd om henne som förlorade sånna viktiga saker. 

Måste säga att det kändes så obehagligt hemma igår, bara känslan av att någon eller några befunnit sig i vårt hus, vårt hus som är vårt hem. Blir så arg när jag tänker på de, fattar inte hur man kan med att göra något sånt här. Jag vet att detta händer dagligen och att det kan ha skett så mycket värre saker, men vi har aldrig varit med om detta innan och därför känns det så obehagligt. Men man får se det positiva i det att ingen kom till skada iallafall, tänk om någon av oss hade varit hemma när detta skedde lixom.  

Det var iallafall en liten uppdatering om vad som hänt och anledningen till varför vi fick åka hem tidigare. Det kommer nu komma upp massa inlägg med bilder ifrån resan, ber om ursäkt att det kommer såhär i efterhand men jag hade varken ork eller tid efter dagarna i backen till att göra det.

Kram


Gillar

Kommentarer

villateaberg
villateaberg,