Livrädd för framtiden...

Jag borde verkligen bara vara glad nu. Jag har 4 dagar kvar i skolan och jag tar snart studenten. Studenten som jag sett fram emot och kämpat till så länge jag kan minnas. Jag borde känna mig som ett barn kvällen innan min födelsedag. Men det gör jag inte.

Jag är så stressad. Så sliten. Och har så mycket ångest. Och helt ärligt vet jag nog inte ens varför, men det har bara blivit för mycket. Och tankarna kring att jag numera ska börja jobba skrämmer mig, det skrämmer mig att jag inte ska orka eller klara av det. Skolan är så säkert och så tryggt men nu ska man ge sig in i en helt annan värld. Jag tror verkligen inte jag är den enda som känner såhär även fast det just nu känns så. Ska jag vara helt ärlig är jag livrädd för att ta studenten och kring att inte veta vad som ska ske härnäst.

Jag tror nog att det faktum att jag var sjukskriven i 3 månader ganska nyligen skrämmer mig, att det skrämmer mig att jag inte än är redo för att ge mig ut i arbetslivet och ska jag vara helt ärlig så är jag nog inte helt redo heller. Efter detta senaste året hade jag nog behövt en paus och bara vila upp mig. Men samtidigt vet jag att jag kommer må bättre att ha något att göra om dagarna, jag kan ju inte bara ligga hemma?

Jag vet inte, tankarna är bara väldigt spridda just nu och jag tror jag nog bara är ganska rädd för ett avslut på det som man hittills spenderat hela sitt liv till - skolan. Att man nu ska bryta sina 13 års långa rutiner för att göra något helt annat? På ett sätt är ju skolan allt vi vet och det är ju på något sätt en trygghet. Jag ser verkligen fram emot att göra något nytt, det gör jag. Och att äntligen släppa all press och stress som skolan gett alla dessa år men trots det är jag livrädd.

Självklart ser jag så mycket fram till dagarna kring studenten, som balen och hela studentdagen, men sen efter det? När allt lixom bara är över, och studenten som man tänkt på sen man börja i skolan bara är borta, man har sagt hejdå till sin klass, lärare och allt är verkligen bara över. DET skrämmer mig.

Jag brukar inte direkt dela med mig av sånt här på bloggen men jag kände att varför inte, jag tror säkert att det är fler än mig som känner såhär just nu kring den delen av livet man egentligen borde bara vara glad över.

Nu dessa sista dagar av skolan tänker jag helt ärligt bara njuta och ta vara på tiden, jag tänker försöka släppa alla tankar kring betygen, jobb och allt annat kring det. För jag har trots allt bara några dagar kvar nu och jag vill inte ångra att jag inte njöt av det sista<3

Puss och Kram

Gillar

Kommentarer

villateaberg
villateaberg,