Tankar inför min 3 månader långa resa - åker ikväll

Nu är alla förberedelser inför resan klara, visum, basic safety mm. För er som inte vet det så går jag på Öckerö Seglande Gymnasium och varje år så reser vi med vår fina båt Gunilla över världen. Och eftersom jag går i ettan så ska jag nu på min första resa, jag kommer vara borta i 2,5 månader, 71 dagar. Jag kommer att segla från Marocko och över altlansen till Miami. Och såklart flera stopp på vägen. Jag kommer vara borta hemifrån längre än jag någonsin varit och jag kommer få fira jul och nyår med mina underbara classmates.


Det har hela tiden bara varit själva tanken av att åka, bilden och drömmen om resan som man har i sitt huvud men de har bara varit att i framtiden ska jag åka men nu närmar det sig med storm steg och ikväll åker jag.


Jag är super super nervös, för det är så himla svårt att tänka sig hur det kommer vara att bo på en båt hemifrån så länge. Och att få uppleva så mycket man aldrig sett.

Vi har nu fått alla våra reseuppgifter inför resan och jag försöker göra så mycket som det går innan för att inte behöva sitta konstant under frivakten och plugga.


En stress sak bara i sig är ju packningen, hur packar man egentligen för en resa över atlanten i 2,5 månad? Jadå, men jag har typ packat klart, allt från sommarkläder till mössa och vantar , då det kan bli kallt på nattvakterna.


Det jag är mest nervös över måste jag säga ´är att vara hemifrån och hur man ska hantera hemlängtan. Det jag fruktar mest är när jag ska stå där nästa vecka och behöva krama om min familj och sedan släppa taget och säga hejdå. Det kommer inte gå och jag kommer inte släppa. en jag är såklart också extremt taggad, på att få umgås med alla underbara samhällare, att få värme och sol igen, att få uppleva så galet mycket man aldrig hade fått annars men också att bara få komma bort och göra något jag aldrig tidigare gjort.


Såklart fruktar man sjösjukan, själv har jag aldrig varit sjösjuk men vågarna på atlanten är så mycket annorlunda än här hemma.

Sen så har vi då lottat både vakt och hytt, och vakten är dem man jobbar med och är vaken samtidigt som och jag är super nöjd med min vakt verkligen och även min hytt. Bor med 3 tjejer som alla är super mysiga och Ronja känner jag sedan innan.Vi kommer ta bussen från Gbg vid midnatt på tisdag och sedan åka till Köpenhamn och där sedan ta flyget till Marocko. Vi kommer spendera en vecka i Marocko innan vi börjar på vårar första sjöben på endast 3 dagar. Sedan kommer vi in på självaste julafton i hamnen till Las Palmas. Där ligger vi till hamn endast i 2 dagar innan mvi ger oss av igen mot Mindelo, Kap verde. Sjöbenet dit blir 7 dagar och sedan ligger vi till hamn i 7 dagar. Sedan blir det den långa atlanten överfarten som då är det längsta sjöbenet på hela 17 dygn. Efter denna långa överfart så ska vi då vara på andra sidan och på Grenada där vi är i 6 dagar innan vi ger oss av igen på 5 sjödagar tills vi kommer fram till de vackra dominikanska repbligen där vi är i 6 dagar och sedan vårt sista sjöben på 8 dagar mot Miami där vi städar båten och flyger hem ifrån och i har då 3 dagar i Miami.


Nej men detta känns verkligen så bra nu och så rätt, förhoppningsvis kommer det bli lite hemlängtan och ingen sjösjuka. Tror och hoppas verkligen att detta kommer vara bland de bästa månaderna i mitt liv. Och jag hoppas att jag kommer kunna uppdatera bloggen så mycket som det går där med tanke på att vi inte har något internet. Men om bloggen står stilla under tiden så vet ni varför och isåfall kommer det komma massa inlägg och bilder som jag skriver då fast kommer ut i efterhand. Har även köpt mig en egen Gopro så jag kommer att filma så mycket som det går av resan.


Hopppas ni alla har det super bra hemma och får en mysig jul och nyår!

Kram

Gillar

Kommentarer